Geen positieve coronatesten meer binnen olympische turnploeg

Print
Geen positieve coronatesten meer binnen olympische turnploeg

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Tungelroy -

De hele Nederlandse turnploeg en begeleiding heeft vrijdag negatief getest op het coronavirus. NOC*NSF liet weten dat dit ook geldt voor de betrokkene die een dag eerder wel positief was bevonden.

Uit voorzorg zullen sporters en staf van het vrouwenteam de komende dagen individueel trainen in Heerenveen en worden zij gedurende die periode ook getest. Indien de resultaten negatief blijven, kunnen de vrouwen vanaf woensdag naar Tokio reizen, om deel te nemen aan de Olympische Spelen. De turnselectie bij de vrouwen bestaat onder andere uit Vera van Pol uit Tungelroy.

Lees ook: Nederlandse olympische turnploeg per direct in quarantaine na positieve test

De mannenploeg en begeleiding reizen zondag vanaf Schiphol naar Tokio. Bij de mannen was er geen sprake van een ‘close contact’ met de aanvankelijk positief geteste betrokkene. Wie dat was is niet bekendgemaakt.

Technisch directeur Mark Meijer van gymnastiekbond KNGU: „Dit lijkt wederom een hobbel waar we met elkaar overheen moeten. Ik sta voor de kracht en de professionaliteit in deze ploeg om ook hiermee op de juiste manier om te gaan. In de komende dagen gaan we het reisschema en trainingsplan opnieuw indelen. Het blijft de voorkeur om samen in Heerenveen te trainen, maar logistiek moet dit wel kunnen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee