Hoekstra: CDA heeft verkiezingen vooral van zichzelf verloren

Print
Hoekstra: CDA heeft verkiezingen vooral van zichzelf verloren

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

CDA-leider Wopke Hoekstra deelt de conclusie van de commissie-Spies dat zijn partij „deze verkiezingen vooral van zichzelf verloren heeft”.

Hij ziet in de bevindingen vooral een teken dat de partij „gezamenlijk, zij aan zij” verder moet, zo schrijft hij in een reactie. Hoekstra blijft aan als partijleider.

Lees ook: Landelijk bestuur CDA stapt op naar aanleiding van ‘hard’ rapport

Hoekstra reageerde op de bevindingen van de commissie die onderzoek deed naar de gang van zaken rond de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens het rapport was er te veel interne strijd, een gebrek aan onderling vertrouwen en was er te weinig ruimte voor het CDA-geluid.

„We zullen weer als één team moeten opereren en moeten werken aan de inhoud, voor de partij én voor Nederland”, schrijft Hoekstra, die zegt dat er nu gezamenlijk gewerkt moet worden om de aanbevelingen „om te zetten in daden”. „Ik kijk ernaar uit om daar met onze fractie aan bij te dragen.”

Lees ook: CDA-commissie: verlies door interne strijd en gebrek aan leiderschap

Overigens was Hoekstra niet aanwezig bij de presentatie van het rapport. Hij was verhinderd vanwege een vergadering van de G20 die hij als minister van Financiën bijwoont.