Live-uitzending RTL Boulevard afgelast vanwege ernstige dreiging

Print
Live-uitzending RTL Boulevard afgelast vanwege ernstige dreiging

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De uitzending van RTL Boulevard gaat zaterdagavond vanwege ernstige dreiging niet door.

„Er is informatie binnengekomen waardoor we extra maatregelen moeten nemen bij de studio van Boulevard. Dit zijn zichtbare en onzichtbare maatregelen”, laat een woordvoerder namens de Amsterdamse driehoek van burgemeester, politie en Openbaar Ministerie weten. „Vanmiddag hebben we daarover een gesprek gehad met RTL.” Over de inhoud van de binnengekomen informatie kon de woordvoerder verder niets kwijt.

Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat. Hij was te gast geweest in het programma en liep na afloop ervan naar de nabijgelegen parking.

‘Veiligheid boven alles’

„We hebben informatie gekregen van de driehoek van Amsterdam. Dat heeft ons doen besluiten om vanavond niet live uit te zenden vanaf het Leidseplein”, laat een woordvoerder van RTL op zijn beurt weten over het programma. „Vanavond zenden we een herhaling uit van woensdagavond, de ode aan Peter. Over hoe we morgen verder gaan, zijn we nu in overleg. Veiligheid staat boven alles.” De studio van Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam is ontruimd, meldt RTL Nieuws.

Buiten bij de studio van Boulevard staan zaterdagavond twee speciale politievoertuigen. In totaal zijn er een stuk of drie politiemensen op de been. Het toegangshek van de studio is gesloten. Achter de ramen van de studio was niks te zien, er branden geen lampen. Het Leidseplein, waar de studio zit, werd zaterdag niet ontruimd.