RTL: onduidelijk uit welke hoek dreiging komt

 © Hollandse Hoogte / ANP

Het is bij RTL nog niet duidelijk uit welke hoek de dreiging komt waardoor zaterdagavond de live-uitzending van RTL Boulevard niet door kon gaan.

RedactieBron: ANP

Na informatie van de Amsterdamse driehoek werd besloten de uitzending af te gelasten. „Daar heb ik nog geen nadere informatie over gekregen. Wij zijn nog steeds in overleg met de autoriteiten en hopen binnenkort meer informatie te kunnen krijgen”, zegt Sven Sauvé, ceo van RTL Nederland.

Lees ook: ‘Bedreiging RTL Boulevard is bedreiging journalistiek’

Vanwege de dreiging zijn „zichtbare en onzichtbare maatregelen” genomen, liet een woordvoerder namens de Amsterdamse burgemeester, politie en Openbaar Ministerie weten. De studio werd na de melding ontruimd.

Speciale politievoertuigen

Buiten bij de studio van Boulevard staan twee speciale politievoertuigen. In totaal zijn er een stuk of drie politiemensen op de been. Het toegangshek van de studio is gesloten. Ook achter de ramen van de studio was niks te zien, er branden geen lampen. Het Leidseplein, waar de studio zit, werd zaterdag niet ontruimd.

Lees ook: Grapperhaus: maatregelen na bedreiging redactie RTL Boulevard

Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat. Hij was te gast geweest in het programma en liep na afloop ervan naar de nabijgelegen parking.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal