Drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt tijdens gezamenlijk concert fluit- en trommelkorpsen

Print
Drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt tijdens gezamenlijk concert fluit- en trommelkorpsen

Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Herkenbosch / Horn / Montfort -

Tijdens een gezamenlijk concert van Koninklijk Erkend Fluit & Tamboerkorps Excelsior Montfort en Fluit- en Trommelkorps St. Sebastianus uit Herkenbosch hebben drie mensen een koninklijke onderscheiding gekregen.

Bijzonder aan de uitreiking was dat burgemeester Monique de Boer van Roerdalen ook de onderscheidingen uitreikte aan inwoners van respectievelijk Roermond en Leudal. Dat deed ze namens haar collega-burgemeesters van die gemeenten.

De 36-jarige Josje van der Spek uit Herkenbosch werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is sinds 2009 bestuurslid bij het district Roermond van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT). Lange tijd verzorgde ze de administratie van concoursen en was ze aanspreekpunt voor veel verenigingen. Van der Spek is vooral betrokken bij het wel en wee van de jeugd. In 2018 werd ze voorzitter van de doelgroep Jeugd en Educatie en nam ze zitting in het algemeen bestuur van de LBT. Ze is sinds 1992 lid van Schutterij Fluit- en Trommelkorps St. Sebastianus uit Herkenbosch. Als bestuurslid zorgde ze er onder meer voor dat het muzikale onderdeel van de schutterij aantrekkelijker werd voor de jeugd. In coronatijd organiseerde ze online repetities en leuke activiteiten om het onderlinge contact in stand te houden.

Jeanette Terstappen (46) uit Horn werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is al vanaf jonge leeftijd fluitiste bij Koninklijk Erkend Fluit- en Tamboerkorps Excelsior. Daarnaast zet ze zich bij de vereniging op tal van fronten in als vrijwilligster. Terstappen onderhoudt al twintig jaar lang contacten met Duitse zusterverenigingen, waaruit al meerdere samenwerkingen zijn ontstaan. Ook is ze actief als bestuurslid in het district Roermond van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Sinds 11 jaar is ze tevens lid van het Muziekkorps van Schutterij St. Antonius in Slek-Echt en helpt ze ook hier bij het organiseren van concerten. Joekskapel ‘Loester Good’ in Montfort kan ook op haar muzikale bijdrage rekenen.

De 54-jarige Har Geelen uit Roermond werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds zijn elfde is hij lid van Koninklijk Erkend Fluit- en Tamboerkorps Excelsior uit Montfort. Al meerdere decennia zit hij ook in het bestuur. Voor de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen zette Geelen zich in voor allerlei werkzaamheden, zoals de organisatie van de regionale solistenwedstrijden, provinciale kampioenschappen, mars- en muziekwedstrijden en podiumconcoursen. Bij zijn afscheid van het districtsbestuur van de bond in 2013 werd hij benoemd tot erelid. Ook bij andere verenigingen, zoals Schutterij Sint Martinus uit Asenray en Joekskapel ‘Loester Good’ uit Montfort, was hij een gewaardeerd lid.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu