Boegbeeld Lei Knubben van BSV Limburgia koninklijk onderscheiden

Print
Boegbeeld Lei Knubben van BSV Limburgia koninklijk onderscheiden

Afbeelding: ANP

Brunssum -

Lei Knubben (82) was een leven lang actief voor BSV Limburgia. Alle reden om hem zaterdagavond koninklijk te onderscheiden.

Nicolaas Leo (Lei) Knubben werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij debuteerde op 15-jarige leeftijd in het eerste elftal van het toenmalige RKBSV en maakte 27 jaar lang deel uit van het eerste elftal (1954-1981).

Lei Knubben is inmiddels 73 jaar lid van de voetbalvereniging en 46 jaar erelid. Hij was in diverse vrijwilligersfuncties actief. Zo was hij tien jaar lang (1965-1975) als technisch manager vanuit het hoofdbestuur adviseur van de hoofdtrainer.

Vanaf 1980 trainde hij diverse (jeugd)elftallen. Een aantal seizoenen was hij ook hoofdtrainer. Als lid van de technische commissie (1981-1991) adviseerde hij de hoofdtrainer op technisch gebied. Sinds 2000 voert hij samen met een groep vrijwilligers diverse onderhoudsklussen uit, met name groenonderhoud.

Knubben kreeg zijn lintje uit handen van burgemeester Wilma van der Rijt tijdens een bijeenkomst in de kantine van zijn club.