Half miljoen euro in zicht voor gouden tip over zaak Tanja Groen na oproep advocaat Schouten

 © ANP

Er is bijna een half miljoen euro gedoneerd voor de gouden tip die naar de opsporing of vondst van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen leidt. De teller van de inzameling stond zondag even na 18.00 uur op meer dan 492.000 euro.

Redactie

Zondagochtend riep advocaat Peter Schouten zijn volgers via Twitter op te doneren op de website van Stichting De Gouden Tip. Die inzamelingsactie is door Peter R. de Vries begonnen, die dinsdagavond kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten werd op straat. Schouten is een van de advocaten van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, De Vries is de vertrouwenspersoon en adviseur van B. in die zaak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

„Mag ik u iets vragen? Ik ken Peter R. de Vries al ruim 30 jaar en als ik iets weet dan is het dat hij geen medelijden wil maar nu zou zeggen: get the job done. Hoe mooi zou het zijn als hij wakker wordt en wij kunnen vertellen dat de 1 miljoen tipgeld voor Tanja Groen binnen is”, schreef Schouten. „Wilt u mij helpen dat voor hem te realiseren?”

Lees ook: Van Heineken tot Nicky: Peter R. de Vries speelde cruciale rol in vele zaken

Het gedoneerde bedrag steeg de afgelopen dagen flink. Woensdagmiddag was ruim 244.000 euro ingezameld en een dag later was dat meer dan 375.00 euro. Rond het tijdstip van de oproep van Schouten was er ongeveer 470.000 euro gedoneerd. Al snel daarna twittert hij „U bent allemaal zo lief”, nadat hij van „heel veel mensen” hoort dat ze een bedrag hebben overgemaakt.

RTL Boulevard

De zaak rond Tanja Groen kwam woensdagavond aan de orde in de uitzending van RTL Boulevard, die helemaal was gewijd aan de neergeschoten misdaadjournalist. Hij is daar een van de vaste gasten. In de uitzending werd benadrukt hoe belangrijk De Vries de stichting vindt. De uitzending werd zaterdagavond herhaald, toen de geplande live-uitzending werd afgezegd vanwege informatie over een dreiging bij de studio. Stichting De Gouden Tip heeft na de aanslag op De Vries alle publieke acties voorlopig stilgelegd. Maar doneren en tips doorgeven via de site kan gewoon doorgaan.

Lees ook: Justitie in Limburg kan al jaren niet om Peter R. de Vries heen: ‘Hadden maar meer mensen zoveel lef als hij’