RTL Boulevard gaat ook zondagavond niet door

Politie bewaakt de studio van RTL Boulevard. © Hollandse Hoogte / ANP

RTL Boulevard gaat ook zondagavond niet door, zo maakte de zender zondag bekend. Door de extra veiligheidsmaatregelen was het wel mogelijk om weer vanuit Amsterdam uit te zenden, maar RTL heeft besloten het team van RTL Boulevard rust te geven.

Redactie

Het besluit werd genomen nadat er zaterdagavond sprake was van een ernstige dreiging bij de studio. Na informatie van de Amsterdamse driehoek werd besloten de uitzending af te gelasten. Het is bij RTL nog niet duidelijk uit welke hoek de dreiging komt waardoor zaterdagavond de live-uitzending van RTL Boulevard niet kon doorgaan.

Lees ook: Studio RTL Boulevard weg van Leidseplein na dreiging

„We stellen alles in het werk om de uitzendingen vanaf maandag 12 juli aanstaande te hervatten. Nederland is een vrij land en onafhankelijke media zijn essentieel voor het functioneren van onze rechtsstaat”, aldus de zender. „Wij blijven vechten om die rol te vervullen, zeker ook met RTL Boulevard, en zijn heel trots op het team dat met dezelfde overtuiging en gedrevenheid de draad morgen weer oppakt.”

RTL bedankt iedereen voor de steunbetuigingen. „Het is hartverwarmend en geeft ons kracht. Kracht wensen wij ook Peter en zijn naasten toe.” Vanwege veiligheidsmaatregelen doet de zender geen uitspraken over locaties en maatregelen. Op de plek van RTL Boulevard wordt zondagavond een herhaling van het programma Voor hetzelfde geld uitgezonden.

Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat. Hij was te gast geweest in het programma en liep na afloop ervan naar de nabijgelegen parking.

Lees ook: ‘Bedreiging RTL Boulevard is bedreiging journalistiek’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal