Omroep MAX maakt special om geld op te halen voor tip Tanja Groen

Print
Omroep MAX maakt special om geld op te halen voor tip Tanja Groen

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries staat op 23 juni in aanwezigheid van Corrie en Adrie Groen de pers te woord over een aantal nieuwe initiatieven in de zoektocht naar de sinds 1993 vermiste Maastrichtse studente Tanja Groen. Afbeelding: ANP

Maastricht-Airport / Maastricht / Itteren -

Het tv-programma Tijd voor MAX komt dinsdagavond op NPO 1 met een speciale live-uitzending om geld op te halen voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen.

De inzamelingsactie werd vorige maand gestart door Peter R. de Vries. Inmiddels is al meer dan een half miljoen euro opgehaald.

Het doel is om minimaal 1 miljoen euro in te zamelen. Tijdens de Tijd voor Max-special Breng Tanja Thuis doen de ouders van Tanja eenmalig hun verhaal. Ook spreekt criminoloog Simon Vuyk, die al meer dan dertig jaar met Peter R. de Vries samenwerkt, en zingt Glennis Grace een favoriet nummer van Tanja.

Lees ook: Justitie in Limburg kan al jaren niet om Peter R. de Vries heen: ‘Hadden maar meer mensen zoveel lef als hij’

„Een miljoen voor de actie Breng Tanja Thuis. Dat is de grote droom van Peter R. de Vries en als hij uit de nachtmerrie van de aanslag ontwaakt, wil ik dolgraag tegen hem kunnen zeggen: het is gelukt, Peter. We hebben het miljoen. Heel Nederland is achter ons gaan staan. We kunnen verder. Op weg naar De Gouden Tip. Op weg naar het moment dat we met elkaar Tanja thuis kunnen brengen bij haar radeloze ouders”, laat Vuyk in een verklaring weten.

Lees ook: Half miljoen euro ingezameld voor gouden tip zaak Tanja Groen

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Het initiatief is ook bedoeld voor andere zaken die verlegen zitten om een gouden tip.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen