Leesprogramma’s in de zomer voor kinderen bij de bibliotheken van De Domijnen in de Westelijke Mijnstreek

Print
Leesprogramma’s in de zomer voor kinderen bij de bibliotheken van De Domijnen in de Westelijke Mijnstreek

Afbeelding: Rob Oostwegel

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Amstenrade / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide -

Bibliotheek De Domijnen gaat tijdens de zomervakantie kinderen aansporen om te lezen met het programma Zomerlezen Junior. Zo kunnen ze op een aansprekende manier hun leesniveau onderhouden of verbeteren tijdens de zomervakantie.

Zomerlezen Junior is er voor kinderen van groep 1 tot en met 6 van de basisscholen. Er wordt op verschillende momenten voorgelezen uit aansprekende boeken en de kinderen ontvangen werkbladen om thuis in te vullen. Vanaf 24 juli kan de Schatkaart afgehaald worden en is er doorlopend een speurtocht. Wekelijks verschijnen er nieuwe werkbladen en door deze ingevuld in te leveren, ontvangen de kinderen stickers voor hun Schatkaart.

Verrassing

Als de Schatkaart vol is, kunnen ze vanaf 30 augustus een verrassing ophalen in de betreffende vestiging. Deelname is gratis en aanmelden is gewenst. Dat kan bij de servicebalie van de deelnemende vestigingen Bibliotheek Ligne en Amstenrade en Leeswinkel Beek, Born, Geleen, Stein of Echt.

Voorlezen

Op diverse data wordt er voorgelezen uit de boeken waar ook de werkbladen betrekking op hebben. Kinderen kunnen als ze willen verkleed naar de voorleesmomenten komen als bijvoorbeeld piraat of heks. Het eerste boek waaruit wordt voorgelezen is Hennie de Heks en de piraten. Dat gebeurt in Leeswinkel Beek op dinsdag 27 juli om 10.30 uur, in bibliotheek Amstenrade op dinsdag 27 juli om 19.00 uur, bij de leeswinkels in Geleen en Stein op woensdag 28 juli om 10.30 uur, bibliotheek Ligne en leeswinkel Echt op vrijdag 30 juli om 10.30 uur en bij de leeswinkel Born op zaterdag 31 juli om 10.30 uur.

Meer info: www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen