KOERSbus van Museum van de Wielersport bivakkeert twee dagen in Valkenburg

Print
KOERSbus van Museum van de Wielersport bivakkeert twee dagen in Valkenburg

Afbeelding: KOERS Museum van de Wielersport

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt -

De KOERSbus, een klein, mobiel wielermuseum van het Museum van de Wielersport in Roeselare (België), staat donderdag 15 en vrijdag 16 juli in Valkenburg.

De bus gaat deze zomer op pad voor een ‘museale’ Ronde van België, maar de bemanning wil ook meer te weten komen over het WK-verleden van Nederland en dan is een bezoek aan de Geulstad natuurlijk onvermijdelijk. De rondgang heeft te maken met het wereldkampioenschap wielrennen, dat in september in Vlaanderen plaatsvindt.

Lees ook: Mathieu van der Poel is de Frenkie de Jong van het wielrennen: ‘Zelfs als de inzet een zak friet is wil hij winnen’

De KOERSbus is gratis toegankelijk en biedt plaats aan allerlei wielermemorabilia, uiteraard toegespitst op het WK. Bezoekers kunnen onder meer beroemde koersfietsen, -truien, relikwieën, teksten en video’s bekijken.

Het rijdende museum staat beide dagen op de top van de Cauberg, op het terrein van het Landal vakantiepark.

Openingstijden: donderdag 15 juli van 20.00 tot 22.00 uur, vrijdag 16 juli tussen 09.30 en 12.30 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen