Verenigingsleven Beek presenteert zich tijdens Be(ek) Alive

Print
Verenigingsleven Beek presenteert zich tijdens Be(ek) Alive

Archieffoto De Haamen. Afbeelding: John Dummer

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Het verenigingsleven van Beek presenteert zich zaterdag 17 juli tijdens het twee uur durende evenement Be(ek) Alive. Geïnteresseerden krijgen via een livestream een kijkje achter de schermen bij alle cultuur-, sport- en maatschappelijke verenigingen.

Het idee achter het evenement is om het verenigingsleven in de spotlight te zetten. Vanwege de coronapandemie kampen verenigingen met een teruglopend ledenaantal en de gemeente Beek biedt ze op deze manier de mogelijkheid zich te presenteren.

Optocht

Dat gebeurt middels een optocht langs alle verengingen die om 11.00 uur start in Genhout op het Pastoor Lippertzplein en eindigt rond 13.00 uur voor het gemeentehuis in Beek. Alles wordt onderweg vastgelegd door een camera en er zijn filmpjes te zien van alle verenigingen. Tevens gaan wethouders Ralph Diederen en Thijs van Es in gesprek met betrokkenen van de clubs. De stoet trekt onder andere langs harmonieën, sportverenigingen, sportpark De Haamen, zangkoren en toneelgezelschappen.

Sport- en Cultuurpas

Parallel aan Be(ek) Alive heeft de gemeente de Sport- en Cultuurpas in het leven geroepen waarbij inwoners gratis proeflessen kunnen nemen bij verenigingen naar keuze, om vervolgens te besluiten al dan niet lid te worden van de vereniging. Deze Sport- en Cultuurpas wordt huis aan huis verspreid via De Nuutsbaeker.

Meer informatie en de livestream van Be(ek) Alive is te bekijken via: www.njoybeek.nl.

Lees ook: Gemeente Beek trekt ruim vier ton uit voor herstelplan ‘Baek to normal’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen