Markt voor oud gemeentehuis in Heythuysen wordt ’s zomers horecaplein

Print
Markt voor oud gemeentehuis in Heythuysen wordt ’s zomers horecaplein

Het plein voor het voormalig gemeentehuis in Heythuysen. Afbeelding: Google Streetview

Heythuysen -

Het plein voor het voormalig gemeentehuis in Heythuysen wordt in de toekomst ’s zomers ingericht als horecaplein, zodat de aanliggende zaken meer ruimte krijgen om hun terras uit te stallen.

Het plein, gelegen op de hoek van de Vlasstraat en Dorpstraat doet nu dienst als parkeerplaats. In de winter blijft dat zo, maar in de drukke maanden voor de horeca worden auto’s dus van het plein geweerd.

Extra ruimte

Het Italiaans restaurant Porto Maurizio en eetcafé De Tump zullen gebruikmaken van de extra terrasruimte. „We willen de ondernemers zo extra ruimte geven. Dat kan ook prima daar, omdat er elders ruim voldoende parkeerplekken zijn in het centrum van Heythuysen”, aldus wethouder Stan Backus.

Apotheek

Aan het begin van de Dorpstraat, op de parkeerplaats ter hoogte van het kerkplein, wordt ook een horecaplein aangelegd. In de oude apotheek wil de Heerschap Groep vier eetgelegenheden maken, met een terras aan de winkelstraat. De opening hiervan is voorzien in de lente van 2022.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen