Lions versterkt zich in verdedigend opzicht met Duitser Jonas Dell

Print
Lions versterkt zich in verdedigend opzicht met Duitser Jonas Dell

Jeroen de Beule Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De handballers van Kembit-Lions hebben zich versterkt met de Duitser Jonas Dell. Hij is in verdedigend opzicht de vervanger van de Belg Jeroen de Beule.

Dell is voor de Sittard-Geleense club, die afgelopen seizoen de finale om de landstitel verloor, de eerste versterking voor het nieuwe seizoen. Hij komt over van het Zwitserse Amicitia Zürich. De 23-jarige Duitser van 1.98 meter en 107 kilo is vooral gehaald als versterking in de verdediging, maar kan aanvallend ook uit de voeten in de opbouw en op de cirkel. Met het vertrek van Tim Roefs en Jeroen de Beule is er een gat ontstaan op de middenpositie. Ook omdat Jasper Adams nog herstellende is van een schouderoperatie. Dell begon met handballen bij Bergischen HC, waarmee hij in 2018 promoveerde naar de Bundesliga. Daarna vertrok hij naar Basel en vorig seizoen dus naar Zürich.
Naast Dell is de ploeg van coach Christoph Jauernik nog op zoek naar een vervanger van doelman Luuk Hoiting, die gestopt is.