Tanken in België mag, maar wel met mondkapje

Print
Tanken in België mag, maar wel met mondkapje

Afbeelding: Hollandse Hoogte / Laurens van P

Nederlanders die naar het zuiden afzakken en onderweg willen tanken of proviand inslaan moeten niet hun mondkapje vergeten. „Dat is in de tankshop verplicht, maar ook aan de pomp is het wel zo verstandig”, zeggen Belgische pomphouders.

Mondmaskers zijn in Nederland alleen nog verplicht in het ov en op de middelbare school, ook nu de Delta-variant van het coronavirus er razendsnel om zich heen grijpt. Maar dat is in België, Luxemburg en zuidelijke vakantielanden anders. Nu de vakantie-uittocht naar het zuiden op gang komt, drukken de pomphouders van branchevereniging Brafco Nederlanders daarom nog eens op het hart zich bij een tankbeurt aan de coronavoorschriften te houden. Ook al „zijn er nog geen signalen dat het misgaat”, zegt Brafco-directeur Johan Mattart.

Lees ook: Benzineprijs nadert de pijngrens van 2 euro, wordt het nog erger?

De pomphouders maken zich vooralsnog „niet direct zorgen” om de komst van Nederlandse vakantiegangers. „We zijn al een jaar gewend met mondkapjes en handgel te werken en dat is voor klanten eigenlijk ook zeer duidelijk. De Nederlanders zijn meer dan welkom.”

Nederlanders hoeven ook niet te vrezen dat België het reizen binnenkort weer aan banden legt, zoals eerder gebeurde bij het opvlammen van de epidemie, denkt Mattart. „België voert geen jojobeleid en de situatie is nog onder controle.”