Burgemeester Weert sluit alsnog drugspand voor zes maanden

Print
Burgemeester Weert sluit alsnog drugspand voor zes maanden

De in november 2019 ontplofte schuur bij de woning. Afbeelding: Weertdegekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een drugspand aan de Heihuisweg wordt alsnog voor zes maanden gesloten door burgemeester Raymond Vlecken van Weert. Dat gebeurt met vertraging omdat de sluiting door de bewoner werd aangevochten.

Eind 2019 ontplofte in een schuur op het perceel een drugslab. Toenmalig waarnemend burgemeester Ina Leppink gelastte daarom de tijdelijke sluiting van de bijbehorende woning.

De bewoner stapte naar de rechter. Volgens de bewoner dreigde hij door sluiting dakloos te raken. De Raad van State bepaalde in januari nog dat het pand niet op slot mocht, totdat er een definitieve uitspraak over de kwestie zou zijn gedaan.

Alleen komt die er niet. De bewoner heeft het hoger beroep ingetrokken. „Daarom gaat de burgemeester nu alsnog over tot tijdelijke sluiting”, legt een gemeentewoordvoerder uit.

Advocaat Sjanneke de Crom laat weten het beroep te hebben ingetrokken, omdat haar cliënt niet langer op dit adres woont. Het huurcontract dat hij had is ontbonden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen