Inreisverbod gooit roet in het eten: Long Course Weekend in Beesel verplaatst naar voorjaar 2022

Print
Inreisverbod gooit roet in het eten: Long Course Weekend in Beesel verplaatst naar voorjaar 2022

Een actiefoto tijdens de Long Course Weekend in Beesel van 2020. Afbeelding: Laurens Eggen

Reuver / Beesel -

Long Course Weekend Holland in Beesel wordt verplaatst naar 13, 14 en 15 mei 2022. Reden hiervoor zijn de reisbeperkingen vanuit andere landen en de drukte in de regionale én landelijke evenementenkalender.

Oorspronkelijk stond het Long Course Weekend gepland voor het tweede weekend in september van dit jaar. Met name Engelse sporters, goed voor zo’n 150 man, laten het vanwege het inreisverbod massaal afweten.

‘Investering niet waard’

Rob Frambach van organisator Extra Leisure baalt als een stekker van de verplaatsing. Vorig jaar kon het evenement, zij het onder strikte coronaregels, wel nog doorgaan. Volgens Frambach zeggen ook veel Nederlandse atleten af omdat Long Course Weekend overlapt met andere sportevenementen in het land, zoals Roermond City Marathon en Ironman 70.3 in Westfriesland. „Al deze evenementen vissen in dezelfde vijver. In totaal zouden er ongeveer duizend atleten deelnemen. Als meer dan een derde daarvan niet komt, is het de investering niet waard”, verzucht de wedstrijddirecteur. „We willen natuurlijk wel een evenement van formaat neerzetten.”

Bij het driedaagse sportevenement kunnen atleten kiezen uit een combinatie van drie verschillende disciplines (zwemmen, fietsen en hardlopen) en verschillende afstanden.