NMC Café over leven met klimaatverandering

Print
NMC Café over leven met klimaatverandering

Afbeelding: NMC Café

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het NMC Café pakt de draad weer op en houdt op zondag 18 juli van 11.00 tot 12.00 uur voor de zevende keer een informatief programma in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert.

Dit keer gaat het over leven met klimaatverandering. En wat kan jezelf doen. Aansluitend aan het NMC Café wordt om 12.30 uur de klimaattuin geopend door de wethouders Martijn van den Heuvel (Weert) en Ria Stienen (Nederweert) en Ignace Schops (Regionaal Landschap Kempen en Maasland).

Vrijwilligers van het NMC zijn ruim een half jaar bezig geweest met de aanleg van de klimaattuin. In de tuin staan allerlei proefopstellingen waarmee kinderen en volwassenen zelf kunnen ervaren wat de gevolgen zijn van klimaatverandering en hoe je daarmee om kunt gaan.

Tijdens het NMC Café vinden er tafelgesprekken plaats onder leiding van presentator Frans van Tuel. Aan tafel vertellen Ad Havermans en Hans van Schendel (NMC vrijwilligers) over de klimaattuin. Ignace Schops (Regionaal Landschap Kempen en Maasland) gaat dieper in op klimaatbuffers in de natuur. De wethouders Martijn van den Heuvel (Weert) en Ria Stienen (Nederweert) geven een toelichting op het gemeentelijk klimaatbeleid. Giel van Eck (Watermanagement) en Jeroen Zeekaf (gemeente Weert) vertellen over wat de burgers zelf kunnen doen aan de gevolgen van klimaatverandering.

Het programma is oo te volgen via livestream op het youtube kanaal van het NMC Café.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen