Barbecuereus Weber wil naar de beurs

Print
Barbecuereus Weber wil naar de beurs

Afbeelding: Getty Images

Weber-Stephen Products, de maker van Weber-grills, wil dit jaar naar de beurs. Het Amerikaanse bedrijf streeft daarbij naar een beurswaarde van tussen de 4 en 6 miljard dollar, melden bronnen aan persbureau Bloomberg.

De maker van de traditionele ronde barbecues heeft de banken Goldman Sachs en Bank of America ingeschakeld om de beursgang te leiden. Sinds 2010 heeft investeringsmaatschappij en zakenbank BDT Capital uit Chicago een meerderheidsbelang in Weber. De partijen weigeren overigens commentaar.

Enorme boost tijdens lockdown

Weber, naar eigen zeggen de grootste fabrikant van barbecues en grillaccessoires, wil met de beursgang profiteren van de enorme boost die huishoudelijke producten gekregen hebben tijdens de lockdown. Consumenten besteedden tijdens de coronaperiode meer tijd thuis en waren bereid om fors de portemonnee te trekken voor producten als barbecues en buitengrills.

Lees ook: Deze Limburgers tillen de bbq naar een hoger niveau: ‘De buitenkeuken hoort bij ons leven’

Fabrikanten op deze markt zijn hard op zoek naar vers geld om de uitbreiding te kunnen financieren. Weber wist in oktober nog een lening van 1,55 miljard dollar te bemachtigen van de Bank of America. Het luxe merk Traeger, dat zich met barbecues tot zo’n 2000 dollar richt op de betere thuiskoks, gaat Weber voor en krijgt dinsdag een beursnotering.