Terrein rondom ‘t Stjee-putsje opgewaardeerd dankzij initiatief van Bocholtzenaar Hub van der Linden

Print
Terrein rondom ‘t Stjee-putsje opgewaardeerd dankzij initiatief van Bocholtzenaar Hub van der Linden

Afbeelding: Facebookpagina Gemeente Simpelveld

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Het terrein rondom het Steenputje, oftewel ‘t Stjee-putsje in Bocholtz is opgewaardeerd. Dit naar aanleiding van een aanvraag van Bocholtzenaar Hub van der Linden in 2019.

De bron lag lange tijd verscholen achter het groen en was hierdoor minder goed bereikbaar en zichtbaar. Van der Linden maakte een tekening van zijn plannen en besprak deze met wethouder Wiel Schleijpen, die het initiatief oppakte en de buitendienst van de gemeente opdracht gaf het terrein opnieuw in te richten.

Samen met drie vrijwilligers, waaronder initiatiefnemer Hub van der Linden, legden buitendienstmedewerkers onder meer een verhard pad aan, werd een heg verplaatst en er is gesnoeid.

Ook is de poel uitgediept, zodat het water niet meer overloopt. Het is nu geen stilstaand water meer, er is continu stroming waardoor het bronwater schoon en helder is. Door deze werkzaamheden is ’t Stjee-putsje toegankelijker voor bewoners en toeristen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen