Video: Zware regenval in Parkstad: A79 ondergelopen

Print

Zware regenval in Parkstad: A79 ondergelopen. Video: Orange Media

Heerlen / Hoensbroek / Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Op diverse plekken in Parkstad hebben hevige buien voor de nodige overlast gezorgd.

De snelweg A79 tussen Heerlen en Maastricht is afgesloten vanwege hevige regenval. De snelweg is op plekken helemaal ondergelopen met water. Diverse wegen is Heerlen zijn afgezet waaronder de Caumerbeeklaan. In verschillende wijken staan straten blank. In de Heerlense wijk Douve Weien is de supermarkt gesloten wegens het vele water dat is gevallen.

Lees ook: Bewoners Oliemolen Heerlen moeten zich zwemmend redden uit historisch pand

PLUS supermarkt Winnubst in het Heerlense Bekkerveld ging al snel op slot voor de klanten. Eigenaar Bram Winnubst en zijn medewerkers proberen met man en macht het water naar buiten te dweilen. ,,De riolering kon het niet aan”, zegt eigenaar Bram Winnubst. ,,De schade is groot. De koelingen zijn kapot en ik moet spullen weggooien. Ik hoop dat ik verzekerd ben. Prioriteit uno is nu ervoor zorgen dat we morgen weer open kunnen.”

SnowWorld

Bij SnowWorld in Landgraaf kwam het water met daverend geweld omlaag van het 38.000 m2 grote dak. Het stroomde omlaag naar het lager gelegen hotel en de hotelparking, Het water stond bij de daar geparkeerde auto’s tot aan de bumper, verklaart ceo Wim Hubrechtsen. In de skihal kwam ook water binnen. Dat leidde tot ijsvorming en enige schade aan de baan. ,,Het is te vroeg om de schade in te kunnen schatten. Voor woensdag en donderdag is ook veel regen voorspeld. Eerste prioriteit is daarom de veiligheid van onze gasten en het gebouw veilig te stellen voor het geval er een noodsituatie optreedt.”

Video: Zware regenval in Parkstad: A79 ondergelopen
Supermarkteigenaar Bram Winnubst doet er alles aan om het water in zijn winkel weg te krijgen. Foto: De Limburger
Video: Zware regenval in Parkstad: A79 ondergelopen
Wateroverlast in Welten. Foto: Bas Quaedvlieg

Lees ook: Hoe bereid je je voor op zware regen: zandzakken, schone dakgoten en de auto op de handrem

De politie roept automobilisten op de A79 te mijden. De brandweer heeft veel meldingen gekregen van wateroverlast uit de hele regio. Er is sprake van een groot aantal meldingen over onder water gelopen wegen, vollopende kelders en omhoog komende putdeksels, aldus een woordvoerder tegenover ANP.

Veel wateroverlast in Kerkrade en Landgraaf. Video: Track’88

De brandweer roept mensen op 112 alleen te bellen in levensbedreigende situaties, en niet bij wateroverlast.

Lees ook: Beekje in Geuldal verandert in woeste stroom, vermoedelijk door doorbraak waterbuffer

Video: Zware regenval in Parkstad: A79 ondergelopen
A79 ondergelopen. Foto: Orange Media
Video: Zware regenval in Parkstad: A79 ondergelopen
A79 ondergelopen. Foto: Orange Media

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen