Code oranje voor Zuid-Limburg tot donderdagavond

Print
Code oranje voor Zuid-Limburg tot donderdagavond

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

Het KNMI heeft tot donderdagavond voor Zuid-Limburg code oranje afgekondigd in verband met de hevige regenval. Eerder gold nog code geel.

Door wolkbreuken kwamen dinsdag in de namiddag en avond veel straten, waaronder snelweg A79, blank te staan. Kelders in de regio Heerlen liepen onder, putdeksels kwamen omhoog.

Het KNMI verwacht tot en met donderdag zware regenval in het zuiden van Limburg, waarbij dagelijks meer dan 75 millimeter regen kan vallen. Tot en met donderdag moet plaatselijk rekening worden gehouden met meer dan 150 millimeter neerslag, aldus de weerdienst. Het KNMI waarschuwt dat schade en gevaar kunnen ontstaan door de wateroverlast.

Lees ook: Zware regenval in Parkstad: A79 ondergelopen

De aanhoudende neerslag zorgt ook voor een snel stijgende waterstand van de Maas en zijrivieren. De uiterwaarden bij Roermond zouden onder water kunnen lopen. Dieren worden al hier en daar in veiligheid gebracht. Rijkswaterstaat waarschuwt voor de kans op hoogwater en raadt mensen aan om de boel in de gaten te houden en indien nodig terreinen langs de Maas te ontruimen.

Weltervijver treedt buiten haar oevers. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen