Dier van de week: Stoere kater Sjakie wil graag erbij horen

Print
Dier van de week: Stoere kater Sjakie wil graag erbij horen

Sjakie. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Sjakie aan de beurt, een gecastreerde zwarte kater met witte aftekeningen van ongeveer 7 jaar.

Wat weet je over Sjakie?

„Sjakie is als ongecastreerde kater gevonden, met flinke wonden in zijn nek en op zijn hoofd. Waarschijnlijk opgelopen tijdens gevechten met zijn concurrenten. Als de poezen in het voorjaar krols worden, hebben de katers het soms zwaar als ze proberen een dame te veroveren. Ondanks zijn flinke formaat en stoere uiterlijk was Sjakie kennelijk niet opgewassen tegen zijn rivalen.”

Wat maakt hem bijzonder?

„Hij is na zijn castratie van een stoere, macho kater veranderd in een gezellige, rustige kater. Ondanks zijn stoere uitstraling, houdt hij zich bij andere katers liever op de achtergrond. Hij blijft wel een zelfstandige buitenkat die zelf graag de regeltjes bepaalt.”

Waar voelt Sjakie zich het beste thuis?

„Hij is geen kat die hele dagen binnen wil blijven. Sjakie is gewend om lekker de vrijheid te hebben en zelf te bepalen hoe en waar hij zijn dag doorbrengt. Hij zal het fijn vinden als hij het gevoel krijgt dat hij er echt bij hoort, maar wel zichzelf mag zijn. De aanwezigheid van een andere poes zal geen probleem zijn, maar bij andere katers kan hij niet goed zichzelf zijn.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen