Dier van de week: Verlegen kattenpaartje Joepie en Prutske is als yin en yang

Print
Dier van de week: Verlegen kattenpaartje Joepie en Prutske is als yin en yang

Prutske (links) en Joepie. Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray -

Regelmatig stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Het baasje van Joepie en Prutske is overleden en daarom wordt deze week voor dit koppel een nieuwe plek gezocht.

Wat is hun leukste kenmerk?

„Joepie is een gecastreerde getijgerde kater. Hij is geboren in 2006. Hij is al op leeftijd, maar krijgt zo nu en dan nog steeds de kolder in de kop. Spelen en rondrennen is doet hij dan het liefste. Joepie is soms wat terughoudend, maar als hij het vertrouwen heeft, komt hij graag bij je liggen. Prutske is een prachtige gesteriliseerde volslanke lapjespoes. Zij is geboren in 2007.”

Wat zijn hun favoriete bezigheden?

„Joepie en Prutske zijn al sinds hun jeugd samen en zijn echte maatjes. Ze wassen elkaar en gaan regelmatig als yin en yang tegen elkaar aan liggen. Het is een mooi echtpaar om te zien. Zij worden daarom alleen samen herplaatst.”

Hebben zij minpuntjes?

„Prutske is verlegen en heeft veel tijd nodig om te wennen aan nieuwe gezichten. Als er bezoek is zoekt ze het liefst een rustige plek op. Alhoewel Joepie en Prutske beiden verlegen zijn, zijn ze erg lief en zachtaardig van karakter.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Dit duo is nog nooit buiten geweest en ze zijn dus echte binnenkatten. We zoeken een fijne rustige plek waar zij samen van hun oude dag mogen genieten.”

Interesse om dit koppel te adopteren? Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen