“In wat voor een idiote wereld zijn wij terechtgekomen.”

In Openluchttheater De Doolhof in Tegelen kunt u deze zomer het 21ste passiespel HEM ACHTERNA. EEN PASSIESPEL (mee)beleven. Met 300 passiespelers op en achter het podium sprankelt deze 100 jaar oude Tegelse traditie als nooit te voren. De voorstelling is een openluchtspektakel voor jong en oud: over goed en kwaad, recht en onrecht, netelige situaties, dappere keuzes, brute machthebbers en sterke vrouwen. Theater dat schuurt, raakt, verbindt.

Passiespelen Tegelen

Over toen en over nu

De Passiespelen Tegelen verbeelden traditioneel de laatste dagen van Jezus. Toch is elke editie anders, doordat een nieuw artistiek team het verhaal vertelt en verweeft met actuele gebeurtenissen. De filmische muziek en zang, het immense decor en fraaie kostuums zijn een lust voor oor en oog. Maar het is vooral ook de sterke cast die u meeneemt in het emotionele verhaal. “Flikker toch op met je liefde”, roept de cynische tiener Ruby die gebukt gaat onder huiselijk geweld. Bekende en nieuwe verhalen smelten samen in spectaculair openluchttheater over strijd, onderdrukking en verdriet. Maar ook over een oprecht geloof in een betere wereld.


Een spiegel voor de samenleving

HEM ACHTERNA komt ruim een jaar na de geplande première op het podium en is een van de eerste grote theaterproducties in ons land die u live kunt meemaken. Na twee maal uitstel wilden de 300 passiespelers per se nog dit jaar spelen. Regisseur Cees Rullens: “Wij voelen het als onze plicht om HEM ACHTERNA juist in deze moeilijke periode te vertellen. Naast de oorlogen die blijven oplaaien en de onmenselijke vluchtelingenstroom, heeft de pandemie ons zwaar geraakt. We konden niet meer samenkomen, niet meer samen vieren, niet meer samen treuren. Wat hebben we dat gemist. Wereldwijd zal de mensheid zich dadelijk herpakken. Dan valt er wat iets te leren van de pijn die we in het afgelopen jaar hebben ervaren, de diepere zin van dit alles.”

‘Onze droom is dat het publiek innerlijk rijker naar huis gaat. We kunnen immers allemaal wel wat spirituele vitaminen gebruiken.’ - Cees Rullens.

Pers en publiek zijn enthousiast

“Wat een emotionele en prachtige voorstelling”, vindt een bezoeker die HEM ACHTERNA al heeft gezien. “Ook als je niks met religie hebt laat dit stuk zien wat je ook nu in de dagelijkse praktijk ziet. (On)eerlijke vriendschap, verraad, slappe overheidsdienaren en misgunning van succes dat goedwillende mensen hebben.„ Ook de pers is enthousiast. “De spelers nemen je mee van dramatisch hoogtepunt naar dramatisch hoogtepunt”, schreef NRC. ”Het plezier en vooral de gretigheid om eindelijk op dat podium te staan spat van de spelers af”, aldus de Limburger.

Coronaproof

HEM ACHTERNA wordt 36 maal opgevoerd; de laatste speeldag is zondag 5 september. Er zijn voorstellingen met simultaanvertalingen in het Duits en met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Op het podium maar ook bij uw bezoek aan het openluchttheater wordt rekening gehouden met de coronaregels. U kunt deze bijzondere theaterbelevenis 100% veilig, op anderhalve meter afstand van ander huishoudens bezoeken.

Kijk voor meer informatie en voor tickets op www.passiespelen.nl.