Bart Jacobs geeft orgelconcert in Houthem

Print
Bart Jacobs geeft orgelconcert in Houthem

Afbeelding: Diana Scheilen

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Vilt -

Bart Jacobs, organist-titularis van de kathedraal van Brussel, geeft donderdag 15 juli een concert in de Houthemse Sint Gerlachuskerk.

De in 1976 geboren Jacobs studeerde orgel, klavecimbel, kamermuziek en basso continuo aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Reitze Smits en Kris Verhelst.

In 2000 werd hij benoemd tot organist van het Brusselse kathedraalkoor, waarmee hij meerdere cd’s opnam. Tussen 2006 en 2010 won hij prijzen op internationale orgelconcoursen in Alkmaar, Amsterdam, Brugge en Leeuwarden en in 2012 werd hij benoemd tot organist-titularis van de Sint-Michiels- en Sint Goedelekathedraal in Brussel.

Lees ook: ‘Nazi-ideologie stond haaks op katholicisme’

Daarnaast is hij sinds 2013 als organist verbonden aan de Onze-Lieve-Vrouw-en Leodegariuskerk van Bornem. Tot slot is hij ook nog docent orgel en klavecimbel aan het Kunsthumaniora Lemmensinstituut en in de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Bornem.

Tijd: 20.00 tot 21.15 uur. Adres: Onderstestraat 1 in Houthem. Entree: gratis/vrije gave.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen