Jonge Venlose amazone pakt brons op EK in Spanje

Jonge Venlose amazone pakt brons op EK in Spanje

Lize van den Heuvel. Afbeelding: Monique Schoofs

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

Op het EK dressuur voor de jeugd in het Spaanse Oliva Nova heeft Lize van den Heuvel (14) uit Venlo zondag 12 juli brons gehaald. De amazone van paardensportvereniging Zeldenrust uit Velden scoorde met haar paard Hilton-S 81,57% en greep zo de derde plek.

Het was het eerste internationale kampioenschap voor Van den Heuvel die in de categorie Children (12-14) een podiumplaats veroverde. „Ik had nooit gedacht dat ik dit zou bereiken. Ik rijd pas een half jaar op de Hilton-S en het plan was om te kijken hoe ver we konden komen bij de Children. Zijn draf is heel sterk en zijn galop is meestal ook heel goed. Vooral op de zijgangen scoort hij hoge punten. Vandaag stond hij met losrijden nog niet helemaal aan, maar in de ring is hij er helemaal voor mij en zette hij een super proef neer”, vertelt de vmbo-scholiere op de website van KNHS.

Van den Heuvel kreeg bij thuiskomst in Venlo dinsdag 13 juli een warm onthaal van familie, bekenden en mensen van haar club Zeldenrust.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen