Brandweer waarschuwt voor vloedgolf door overlopende waterbuffer in Hoensbroek

De waterbuffer in Hoensbroek dreigt te overstromen. © Bas Quaedvlieg

Waterbuffer De Dem. © Google Maps

thumbnail: De waterbuffer in Hoensbroek dreigt te overstromen. 
thumbnail: Waterbuffer De Dem. 

Waterbuffer De Dem in Hoensbroek is zo vol geraakt dat die waarschijnlijk op korte termijn overstroomt. De brandweer waarschuwt omwonenden om snel maatregelen te nemen.

Als de buffer overstroomt komt het water in de omgeving terecht en zal het de huizen binnenstromen.Wie in de buurt van de Dem woont moet een veilige plek in huis zoeken. Gas en elektriciteit moeten worden afgesloten, om brand of kortsluiting te voorkomen, is het dringende advies. Hoe ver het water precies zal reiken, is nog niet in te schatten, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Voorkomen

Het Waterschap Limburg probeert een doorbraak te voorkomen. Dat gebeurt door schuiven verder open te zetten zodat er binnen de buffer meer ruimte komt voor het water. Maar ook dat kan nog tot overlast leiden.

Lees ook: Bewoners Oliemolen moesten watertrappelen in hun eigen huis om het hoofd boven water te houden: ‘Een levenswerk, verwoest’

De ligging van de waterbuffer De Dem. © Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal