Parochiezaal Hunsel voortaan verantwoordelijkheid van meerdere verenigingen die stichting vormen

Parochiezaal Hunsel voortaan verantwoordelijkheid van meerdere verenigingen die stichting vormen

Parochiezaal Hunsel. Afbeelding: Archief De Limburger

Hunsel / Haler / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort -

Het college van de gemeente Leudal heeft besloten in te stemmen met het voorstel om de parochiezaal in Hunsel over te dragen aan Stichting Gemeenschapshuis Hunsel. Op dit moment is de parochiezaal nog eigendom van fanfare Sint Cecilia.

De parochiezaal heeft op dit moment slechts beperkte mogelijkheden voor multifunctioneel gebruik. Daarnaast is groot onderhoud nodig en kan en wil de fanfare de lasten voor beheer en exploitatie niet langer alleen voor zijn rekening nemen. Het is dan ook wenselijk om het eigendom over te dragen aan meerdere Hunselse verenigingen.

De parochiezaal fungeert voor de gemeenschap Hunsel als ontmoetingsplaats. Om te komen tot de stichting zijn de verenigingen begeleid door de Vereniging Kleine Kernen Limburg.

Het college van de gemeente Leudal voorziet in de kosten voor het vormen van de stichting en daar aan gerelateerde zaken. De daadwerkelijke overdracht van het eigendom van de parochiezaal dient nog plaats te vinden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen