Bemoedigende woorden van gouverneur en premier over extreem weer in Limburg: ‘Ik wens iedereen daar veel sterkte’

Print

Gouverneur Johan Remkes spreekt de Limburgers toe. Video: Provincie Limburg

Maastricht / Itteren -

Gouverneur Johan Remkes steekt in een videoboodschap het door wateroverlast getroffen Limburg een hart onder de riem. Hij spreekt van „behoorlijk schokkende beelden”.

Ook demissionair premier Mark Rutte spreekt via Twitter, namens kabinet en Tweede Kamer, zijn steun uit voor de provincie. Hij schrijft: ‘Ik wens iedereen daar veel sterkte’.

Rutte heeft inmiddels met Remkes gesproken en meldt dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) donderdag naar Zuid-Limburg afreist om poolshoogte te nemen.

Zuid-Limburg heeft te kampen met enorme wateroverlast. Ik heb net de gouverneur gesproken en namens kabinet en Tweede Kamer onze steun uitgesproken. @SvVeldhoven zal morgenochtend naar de regio afreizen om ter plekke poolshoogte te nemen. Ik wens iedereen daar veel sterkte toe.

— Mark Rutte (@MinPres) July 14, 2021

Wassende water

In de videoboodschap zegt Remkes: „Het waren en zijn behoorlijk schokkende beelden, al dat water dat van boven naar beneden valt. [...] Het wassende water, je weet niet welke onzekerheden het met zich meebrengt. Je zult er maar mee geconfronteerd worden, dat je woning overloopt. Dat je gedwongen de bedrijfsvoering van je bedrijf te staken. Of dat je bang bent dat de zandzakken onvoldoende helpen.”

Remkes verzekert de Limburgers dat heel veel partijen paraat staan. „Weet dat we al het mogelijke doen om de ellende zo veel mogelijk te voorkomen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen