Video: Geen treinen tussen Maastricht en Luik, spoor onder water

Print

Spoor in Eijsden onder water gelopen, treinverkeer stilgelegd. Video: Track’88

Maastricht / Itteren / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Vanwege de wateroverlast in Zuid-Limburg rijden er donderdag geen treinen tussen Maastricht en Luik.

Verder valt de situatie op het spoor mee, en kunnen de treinen in Limburg gewoon rijden, meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

Op het traject tussen Maastricht en Luik is de schade vooral groot in het grensgebied met België, bij Eijsden en Visé, ziet ProRail. „Daar staan grote delen van het spoor onder water”, aldus de woordvoerder. De verstoring op het traject duurt zeker tot vrijdagmiddag 12.00 uur. Tussen Maastricht en Eijsden worden bussen ingezet, meldt een woordvoerder van NS.

Vanuit Heerlen gaan er nog steeds treinen naar het oosten, richting het Duitse Herzogenrath. „Maar als je daar aankomt wordt het problematisch, en wordt er niet of nauwelijks meer gereden.” NS en ProRail houden de situatie op het spoor nauwlettend in de gaten. „Maar op dit moment zijn er geen verdere gevolgen voor het treinverkeer”, aldus de NS-woordvoerder.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen