A2 bij Meerssen in beide richtingen dicht vanwege overstromingsgevaar

Print
A2 bij Meerssen in beide richtingen dicht vanwege overstromingsgevaar

De situatie aan de A2 ter hoogte van de Kleine Geul. Afbeelding: Videostill Rijkswaterstaat

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Maastricht / Itteren -

De A2 dreigt bij Meerssen te overstromen door het hoog water in de Geul. De snelweg is daarom in beide richtingen afgesloten, tussen de knooppunten Kerensheide en Kruisberg.

Ter plekke stroomt de Kleine Geul onder de A2 door. Het riviertje kan het water dat vanuit Valkenburg en verderop komt, niet meer aan.

Omleiding

Verkeer op de A2 vanuit Eindhoven naar Maastricht wordt ter hoogte van Kerensheide omgeleid via België. Door de afsluiting zijn beide richtingen files ontstaan: vanuit het zuiden voor knooppunt Kruisdonk en vanuit het noorden voor Kerensheide.

Lees ook: Ongelooflijke beelden uit Valkenburg: mensen geëvacueerd met shovel, militairen springen bij

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van Maastricht en omgeving wordt steeds slechter. De A79 van Maastricht naar Heerlen, die woensdag werd afgesloten vanwege water op de weg, blijft dicht tussen Hulsberg en Heerlen.

Daarnaast is ook de A76 afgesloten tussen de Duitse grens en knooppunt Kunderberg, ter hoogte van Simpelveld. Daar kan het verkeer wel via de af- en opritten doorrijden.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee