Dier van de week: Rofl is een echte schootkat met een jeugdige kant

Print
Dier van de week: Rofl is een echte schootkat met een jeugdige kant

Rofl. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Heerlen / Hoensbroek / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is dat poesje Rofl.

Wie is Rofl en waarom zit zij in het asiel?

„Rofl is een poesje van negen jaar met een verdrietig verhaal. Ze had een fijn leven bij haar vorige eigenaar, maar toen in haar gezin een baby werd geboren kon Rofl daar niet goed mee omgaan. Ze had stress en voelde zich niet gelukkig. Haar troosteloze baas besloot dat Rofl beter verdiende en maakte de moeilijke keuze om haar naar ons toe te brengen in de hoop dat wij een rustig thuis voor haar kunnen vinden. Natuurlijk doen we daarvoor ons uiterste best.”

Hoe is haar karakter?

„Deze dame is een heerlijke schootkat. Zodra haar vorige baas op de bank ging zitten, kwam Rofl er gezellig bij. Knuffelen vindt ze dan ook echt heerlijk. Zo af en toe komt haar jeugdige kant terug naar boven en speelt ze als een kitten.”

Wat moet je nog over Rofl weten?

„We plaatsen Rofl enkel in een rustig huishouden, zonder kinderen en zonder andere huisdieren. Als Rofl in de rui is, krijgt ze last van haarballen. In die periode is het goed om haar anti-haarbalpasta te geven.”

Kun jij deze poes een mooi thuis bieden of wil je meer over haar weten? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen