Peter R. de Vries (64) overleden aan gevolgen schietpartij

Print
Peter R. de Vries (64) overleden aan gevolgen schietpartij

Peter R. de Vries Afbeelding: ANP

Peter R. de Vries is donderdag overleden. De misdaadverslaggever raakte vorige week dinsdagavond zwaargewond toen hij werd beschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries is 64 jaar geworden.

De familie en zijn partner laten het volgende weten: „Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.”

Het schietincident gebeurde rond 19.30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein bij een parkeergarage. Zo’n 100 meter daarvandaan zit de studio van RTL Boulevard, waar De Vries die avond aanwezig was.

Lees ook: Na aanslag op Peter R. de Vries: Nederland is nog niet zo afgegleden als Mexico, maar ook hier een escalatie van extreem geweld

Moordzaak

Peter Rudolf de Vries startte zijn journalistieke loopbaan direct na de middelbare school bij De Telegraaf. Een Haagse moordzaak waarmee hij aan de slag ging wekte zijn interesse in misdaadjournalistiek. In de vijfendertig jaar die volgden onderzocht hij meer dan 500 moorddossiers en groeide hij uit tot een van de bekendste misdaadjournalisten van het land.