Video: Boomstammen botsen tegen veer in Berg aan de Maas, pont dreigt af te drijven

Print

Veerpont Berg aan de Maas losgeslagen. Video: De Limburger

Berg -

Het veer in Berg aan de Maas dreigt los te slaan door de hoge waterstand in de Maas. De pont is sinds woensdagavond uit de vaart en ligt sindsdien aan de Belgische kant. Daar moet één stalen kabel erger doen voorkomen.

Het veer hangt aan die kabel vast en is op drift geraakt. De bootjes die de kabels op hun plek houden, zijn al losgeraakt. De pont is de verbinding tussen Meeswijk in België en Berg en werd woensdag uit de vaart genomen omdat de diepgang van de boot het talud raakte. Dat kwam door de hoge waterstand van de Maas. De oprijkleppen waren ineens te kort.

De veermannen leggen het pont steeds vast met stalen kabels. „Dat hebben ze nu ook gedaan”, zegt veerman Ton Paulus tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. „In het water drijven takken en bomen. Helaas zijn donderdag drie zware bomen gelijktijdig tegen de zijkant van de veerboot gebotst. Die hebben eerst alle gierboten losgerukt. Door de kracht van de bomen tegen de veerboot zijn de stalen kabels gebroken”, legt Paulus uit.

Lees ook: Grevenbicht en Schipperskerk houden adem in, grote partij zandzakken met spoed onderweg

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu