Dringend advies tot evacuatie voor inwoners Roosteren en omstreken

Het water bij Visserweert stijgt snel. © De Limburger

Roosteren -

De gemeente Echt-Susteren adviseert inwoners woonachtig tussen Maas en Julianakanaal dringend om vannacht rekening te houden met evacuatie vanwege het snel stijgende water van de Maas.

Rob Stikkelbroeck

Dit betreft de buurtschappen en dorpen Illikhoven, Visserweert, Aasterberg, Kokkelert en Roosteren. Mensen wordt geadviseerd de nacht elders door te brengen.

Het verzoek aan de inwoners van Roosteren en omstreken om hun woning te verlaten is op dit moment een dringend advies. Vanavond om 20.30 uur wordt dit advies opnieuw onder de loep genomen en wordt besloten of dit advies wordt omgezet in een officieel bevel tot evacuatie.

De gemeente vraagt bewoners zich in ieder geval voor te bereiden door waardevolle spullen veilig en droog te bewaren en gas en elektriciteit uit te schakelen. Wie niet zelfstandig in staat is te evacueren of wie geen andere verblijfplaats kan regelen, kan contact opnemen de gemeente Echt-Susteren via 0475- 478 478.

Vooralsnog lijkt het ernstige gevaar voor Baakhoven en Oud-Roosteren geweken. De gemeente vraagt inwoners ook in andere kernen waakzaam te blijven.