Niet geheel tevreden Kelderman stijgt naar vijfde plaats

Print
Niet geheel tevreden Kelderman stijgt naar vijfde plaats

Wilco Kelderman. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Wilco Kelderman kon in de laatste bergrit van de Tour de France niet met de top 3 mee en kwam als negende over de streep. Door het wegvallen van de Colombiaan Rigoberto Urán in de top van het klassement steeg de kopman van Bora-hansgrohe alsnog een plek naar de vijfde plaats.

„Het was een mooie Tour tot nog toe en misschien kan ik zelfs nog een plekje stijgen. Da’s niet zo gek eigenlijk”, zei de 30-jarige Nederlander. „De klim naar Luz Ardiden was een gevecht op zichzelf. Vandaag voelden mijn benen niet echt goed, na die valpartij van een dag eerder. Maar in de laatste bergetappe haal je er alles eruit. Dit is wat het is.”

Kelderman klom naar de vijfde plaats, op 8.50 minuten van geletruidrager en ritwinnaar Tadej Pogacar. Met een goede tijdrit kan hij nummer 4 Ben O’Connor nog bedreigen. De Australiër staat 32 seconden voor op de Nederlander. „Mijn gevoel in deze Tour is niet super, maar als ik dan vierde of vijfde kan worden, is dat heel goed. Het draaide gewoon niet helemaal, bergop was het niet wat ik hoopte. Desalniettemin is het een geweldige Tour geweest voor de ploeg. We hebben twee etappes gewonnen en hebben het leuk gehad samen.”