Max Verstappen maakt zich niet druk om updates Mercedes: ‘Maar gat minder groot dan in Oostenrijk’

Print
Max Verstappen maakt zich niet druk om updates Mercedes: ‘Maar gat minder groot dan in Oostenrijk’

Max Verstappen was donderdag goed gemutst in Silverstone tijdens de presentatie van de nieuwe bolide Afbeelding: Getty Images

„Of er nog iets beter kan? Ja, het hele veld op een ronde zetten!” Max Verstappen grapte er donderdag in Silverstone op los tijdens de persconferentie. De Limburger oogde relaxt en lijkt zich allesbehalve druk te maken om de aangekondigde updates van Mercedes.

Verstappen verdedigt in de Britse Grand Prix een voorsprong van 32 punten op Lewis Hamilton die dit weekend een thuisrace rijdt. De zevenvoudig wereldkampioen wordt in zijn jacht op Verstappen gesterkt door een uitverkocht huis. Tot groot genoegen van Verstappen. „Het is een geweldig gevoel. Vorig jaar hebben we hier twee keer geracet zonder publiek. Met 140 duizend fans op de tribune is het anders. Ik heb ze gemist.”

Updates

Mercedes heeft een aantal updates mee naar Silverstone gebracht die Hamilton en Valtteri Bottas dichter bij Red Bull moeten brengen. Hoe anders was de situatie een jaar geleden toen Mercedes hier in de kwalificatie een voorsprong van ruim een seconde had op Verstappen. In Oostenrijk twee weken geleden waren de rollen omgekeerd en was het Mercedes dat in racetrim op momenten ruim een seconde toe moest geven op de Limburger. Toch denkt Verstappen dat het gat dit keer wat kleiner zal zijn dan in Oostenrijk. „Ze zitten er dichterbij door de updates waarmee ze komen. Wij moeten in ieder geval zorgen dat we zelf goed zijn. Ik ga er alles aan doen om deze te winnen. Ook wij hebben de auto weer iets verbetert. Dat doet ieder team.”

Lees ook: Drie teamleden McLaren testen positief op corona in Silverstone

WK-punten

Dit weekend wordt voor het eerst een sprintrace gehouden in de Formule 1. In de extra race op zaterdag zijn WK-punten te verdienen. Max Verstappen hoopt het volle pond van drie punten aan zijn conto toe te voegen. „Als er WK-punten te verdienen zijn, wil ik ze winnen. Dat is simpel zat.” Wat betreft het nieuwe format wil Verstappen eerst dit weekend afwachten om een mening te vormen over de sprintraces die dit jaar drie keer worden verreden. „Ik ben nu niet voor en niet tegen. Eerst kijken wat er gebeurd, pas dan kunnen we er iets zinnigs over zeggen.”

Lees ook: Met deze auto racet Max Verstappen in 2022

Interessant

Dat geldt eigenlijk hetzelfde over de nieuwe bolides van volgend jaar. Op donderdag werd een 1 op 1-schaalmodel gepresenteerd van de auto’s waarmee volgend jaar geracet gaat worden. De nieuwe auto’s produceren naar verwachting minder vuile lucht waardoor de fans vaker wiel-aan-wiel gevechten op de baan gaan zien. Verstappen kan alleen maar hopen dat dat het geval is: „Wij als coureurs hebben keer op keer gezegd dat we auto’s willen waarmee we close kunnen racen. Dat daar gehoor aan wordt gegeven is alleen maar mooi. Maar ik wacht ook dat eerst even af. De auto ziet er in ieder geval interessant uit.”