Video: Duizenden inwoners van Maastricht en enkele Maasdorpen moeten hun huis uit

Bewoners Maastrichtse wijk Heugem verlaten hun huizen. © De Limburger

Maastricht -

De Maastrichtse stadsdelen Heugem en Randwyck worden geëvacueerd. Ook in delen van Eijsden en in enkele dorpen van de gemeente Stein moeten bewoners hun huis verlaten. De gebieden komen in de loop van de nacht onder water te staan.

Sjors van Beek

Dat maakt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg bekend. In Stein gaat het om de Maasdorpjes Maasband, Meers en drie straten in Berg aan de Maas.

Opgeroepen wordt om onderdak te zoeken bij familie, vrienden of bekenden buiten het getroffen gebied. Lukt dat niet, dan kunnen mensen worden opgevangen in Buurtcentrum de Boeckel (Roserije, Maastricht) of Cultureel Centrum Eijsden (Breusterstraat).”We evacueren omdat we uitgaan van een waterafvoer van 3.700 m3 per seconde. Het water kan in de getroffen gebieden behoorlijk hoog komen te staan: we verwachten waterhoogtes tussen de 80 centimeter en 5 meter”, laat de Veiligheidsregio weten.

Ziekenhuis

Het Maastrichtse ziekenhuis MUMC+ ligt in Randwyck, maar wordt vooralsnog niet ontruimd, liet een woordvoerder rond 19:30 uur weten.

Hans Verheijen, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg: “De scenario’s veranderden vandaag in sneltreinvaart en werden steeds heftiger. Er is nog tijd, maar het is zaak om nu te handelen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee