Meevaller na alle afhakers: Novak Djokovic is wél van de partij op de Spelen

Print
Meevaller na alle afhakers: Novak Djokovic is wél van de partij op de Spelen

Djokovic na zijn zege op Wimbledon. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

In tegenstelling tot andere topspelers doet Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereldranglijst, wel mee aan het olympisch tennistoernooi in Tokio. De Serviër heeft lang getwijfeld, maar bevestigde donderdag via Twitter dat hij zal meedoen.

Tijdens het door Djokovic (34) gewonnen Wimbledon werd bekendgemaakt dat er geen toeschouwers aanwezig kunnen zijn bij de Spelen. Daarnaast gelden er tal van restricties voor de atleten. „Het nieuws over de toeschouwers was erg teleurstellend om te horen. Ik heb ook vernomen dat er een hoop beperkingen gelden in het olympisch dorp. Mogelijk kunnen we andere atleten niet in actie zien”, zei Djokovic.

Toptienspelers Roger Federer, Rafael Nadal en Dominic Thiem hebben zich afgemeld voor de Spelen, net als Serena Williams, Victoria Azarenka en Angelique Kerber bij de vrouwen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee