Designer Outlet Roermond komende dagen gesloten op last van veiligheidsregio

Archiefbeeld waarop te zien is hoe dicht de Designer Outlet bij de Maas ligt.Op de plek van de hijskraan is inmiddels woontoren Manhattan verrezen. © Archief De Limburger/ Jeroen Kuit

Roermond -

De Designer Outlet in Roermond blijft op last van de Veiligheidsregio Limburg-Noord gesloten tot in ieder geval maandag 19 juli.

Remco Koumans

De sluiting is verordonneerd vanwege de hoogwatersituatie en de grote bezoekersaantallen die de outlet elke dag trekt, zo meldt de gemeente Roermond. De sluiting is bekrachtigd met een noodverordening die speciaal voor de outlet is opgesteld, gelijk aan de noodverordening zoals die voor het gebied rondom de Hambeek is ingesteld.

De Designer Outlet in Roermond ligt pal aan de Maas. Of het winkelcentrum het risico loopt om onder water te komen staan was donderdagavond nog niet duidelijk.

Lees ook: Roermond gaat honderden huishoudens evacueren vanwege hoogwater: ‘Hulp om wat spullen hoger te zetten kan ik ook gebruiken’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal