Designer Outlet Roermond komende dagen gesloten op last van veiligheidsregio

Print
Designer Outlet Roermond komende dagen gesloten op last van veiligheidsregio

Archiefbeeld waarop te zien is hoe dicht de Designer Outlet bij de Maas ligt.Op de plek van de hijskraan is inmiddels woontoren Manhattan verrezen. Afbeelding: Archief De Limburger/ Jeroen Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De Designer Outlet in Roermond blijft op last van de Veiligheidsregio Limburg-Noord gesloten tot in ieder geval maandag 19 juli.

De sluiting is verordonneerd vanwege de hoogwatersituatie en de grote bezoekersaantallen die de outlet elke dag trekt, zo meldt de gemeente Roermond. De sluiting is bekrachtigd met een noodverordening die speciaal voor de outlet is opgesteld, gelijk aan de noodverordening zoals die voor het gebied rondom de Hambeek is ingesteld.

De Designer Outlet in Roermond ligt pal aan de Maas. Of het winkelcentrum het risico loopt om onder water te komen staan was donderdagavond nog niet duidelijk.

Lees ook: Roermond gaat honderden huishoudens evacueren vanwege hoogwater: ‘Hulp om wat spullen hoger te zetten kan ik ook gebruiken’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen