Video: Dijkdoorbraak Julianakanaal bij Bunde: duizenden mensen in chaos het huis uit

Print

Dijkdoorbraak Julianakanaal bij Bunde: duizenden mensen het huis uit. Video: Orange Media

Bunde -

Er is een dijkdoorbraak in het Julianakanaal bij Bunde. Enkele duizenden inwoners van Bunde, Geulle-beneden en de gehuchten Voulwames en Brommelen moeten zo snel mogelijk hun woning verlaten, zegt de Veiligheidsregio.

Door de dijkdoorbraak komt dit gebied onder water te staan. Dit is ook de reden dat de sirenes afgingen. Mensen kregen de oproep om gas, water en stroom af te sluiten en direct te vertrekken.

Uittocht

De uittocht vanuit Bunde en Geulle-beneden is in volle gang. Nabij eetcafé De Kastanjeboom aan het spoor in Bunde wordt iedereen tegengehouden die het gebied nog in wil. Er is veel politie op de been en er staat een lange file van brandweervoertuigen. Reddingsbrigades uit onder andere Haaglanden en Flevoland zijn present met boten. Volgens bewoners is het een chaos in het gebied.

Ook bewoners van woonzorgcentrum Wilgenhof worden geëvacueerd en overgebracht naar een veilige plek. Zij worden opgevangen in woonzorgcentrum Beukeloord in Meerssen.

Militairen

Militairen in de omgeving zijn door de Veiligheidsregio gevraagd om de brandweer te ondersteunen. Samen wordt geprobeerd om het gat in de dijk te dichten. Er zijn honderden zandzakken geplaatst om de dijk te verstevigen.

Het gehucht Westbroek was rond 14:40 volledig geëvacueerd. Het gaat om een stuk of twintig huishoudens. In de huizen staat het water inmiddels een meter hoog. Maar volgens bewoners zou het water echter niet meer stijgen. De weg van Geulle naar Bunde is onbegaanbaar.

Treinverkeer

Het treinverkeer tussen Maastricht en Sittard is tijdelijk stilgelegd.

Video: Dijkdoorbraak Julianakanaal bij Bunde: duizenden mensen in chaos het huis uit
Tussen Bunde en Geulle. Foto: De Limburger

Geulstraat in Bunde. Video: De Limburger

Hou de website van Veiligheidsregio Zuid-Limburg in de gaten voor actuele informatie.

Video: Dijkdoorbraak Julianakanaal bij Bunde: duizenden mensen in chaos het huis uit
Het risicogebied. Foto: Veiligheidsregio

Heb je tips, foto's of video's? Stuur het naar ons door via WhatsApp: +31611108022

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen