Extra politie op Mediapark wegens ‘een melding’

 © ANP/HH

Redactie

Wegens „een melding” is er, uit voorzorg, extra politie op het Mediapark aanwezig, meldt de politie. „Dit mede in verband met de veiligheidsmaatregelen die daar getroffen zijn.” De hoofdingang van de NOS op het park is afgesloten in verband met een dreiging, meldt een woordvoerder van de NOS.

„We waren daar al extra aanwezig, dat wordt nu nog meer”, aldus een politiewoordvoerder. Volgens de voorlichter worden er geen gebouwen ontruimd op het park. De dreiging bij de NOS wordt momenteel door de politie nagetrokken.

Lees ook: RTL Boulevard terug op de buis: ‘Het was spullen pakken en weg!’

RTL Boulevard

De gemeente Hilversum heeft het Mediapark sinds donderdag voor onbepaalde tijd als veiligheidsrisicogebied bestempeld. Daar wordt sinds maandag het programma RTL Boulevard gemaakt, dat te maken heeft met ernstige bedreigingen. Het is vooralsnog onduidelijk of de dreiging bij de NOS daarmee te maken heeft.

RTL Boulevard, dat gemaakt werd in een studio aan het Leidseplein in Amsterdam, kon zaterdag niet uitzenden omdat er volgens RTL informatie was binnengekomen over een dreiging tegen het programma. Zondag was het RTL-programma niet te zien om „het team van RTL Boulevard rust te geven”. Volgens NRC zouden criminelen hebben gesproken over een mogelijke aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens. De dreiging volgde op de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, vorige week dinsdag. Hij werd neergeschoten nadat hij te gast was geweest bij RTL Boulevard.

De NOS heeft eerder te maken gehad met een dreiging. Op 29 januari 2015 drong Tarik Z. met een gaspistool de studio binnen om zendtijd te eisen. Hij werd kort na zijn actie overmeesterd. Z. werd veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf, waarvan 24 voorwaardelijk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal