Gat in dijk Bunde is dicht, gevaar grotendeels geweken

 

 © Ministerie van Defensie

Het gat in de dijk in Bunde is gedicht, daarmee is het acute gevaar geweken

Genaud Molin

De opluchting is groot, maar waakzaamheid is geboden. De laatste zandzakken zijn gelegd en de sfeer is momenteel ontspannen.

Evacuatie

Enkele duizenden inwoners van Bunde, Geulle-beneden en de gehuchten Voulwames en Brommelen moesten zo snel mogelijk hun woning verlaten. Door de dijkdoorbraak is dit gebied onder water komen te staan. Dit is ook de reden dat de sirenes afgingen. Mensen kregen de oproep om gas, water en stroom af te sluiten en direct te vertrekken.

 

 © Twitter Hugo Janssen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Militairen

Militairen in de omgeving hebben de brandweer ondersteund. Samen is het gelukt om het gat in de dijk te dichten. Er zijn honderden zandzakken geplaatst om de dijk te verstevigen.

Het gehucht Westbroek was rond 14:40 volledig geëvacueerd. Het gaat om een stuk of twintig huishoudens. In de huizen staat het water inmiddels een meter hoog. Maar volgens bewoners zou het water echter niet meer stijgen. De weg van Geulle naar Bunde is onbegaanbaar.

Treinverkeer

Het treinverkeer tussen Maastricht en Sittard is tijdelijk stilgelegd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee