Max Verstappen kent uitstekende generale voor kwalificatie Silverstone

Print
Max Verstappen kent uitstekende generale voor kwalificatie Silverstone

Afbeelding: Formula 1 via Getty Images

Max Verstappen was met afstand de snelste in de eerste vrije training. Op het circuit van Silverstone noteerde de Limburger een rondetijd van 1.27.035, bijna achttienden sneller dan Lando Norris die tweede werd. Lewis Hamilton zette de derde tijd op de klokken.

De Brit was met een tijd van 1.27.815 een duizendste langzamer dan landgenoot Norris.

Boordradio

Normaal gesproken hechten de coureurs aan rondetijden uit de eerste vrije training weinig waarde, maar omdat het de enige oefensessie is voor de kwalificatie later op vrijdag hangt er opeens veel meer gewicht aan. Niet voor niets vroeg Hamilton zich aan het einde van de sessie via de boordradio hardop af waar hij in godsnaam die zeventienden achterstand opliep op Verstappen.

Pérez

Verstappens teamgenoot Sergio Pérez moest ruim 1.1 seconden toegeven op de Limburger en kwam niet verder dan de achtste tijd. De coureur van Red Bull heeft op Silverstone duidelijk nog niet het gevoel met de RB16b dat Verstappen wel heeft. De Mexicaan kwam niet verder dan een 1.28.163. Achter de top drie was het Charles Leclerc die de vierde tijd neerzette voor Vatteri Bottas. De top 10 werd compleet gemaakt door Carlos Sainz, Sebastian Vettel, Pérez, Daniel Ricciardo en Esteban Ocon.