Zorgen in Roermond om Designer Outlet en omliggende parkeergarages

Print
Zorgen in Roermond om Designer Outlet en omliggende parkeergarages

Een groot aantal bigbags in de parkeergarage onder de bioscoop. Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In Roermond zijn er grote zorgen over het Designer Outlet, waar er grote problemen zijn met verschillende parkeergarages in de omgeving van het merkendorp.

In de parkeergarage bij de bioscoop en waar de bewoners van de flat De Stadhouder parkeren, staan een groot aantal bigbags die niet in een rij staan om het water tegen te houden, maar verspreid door het gebouw.

Zorgen in Roermond om Designer Outlet en omliggende parkeergarages
Een briefje in de parkeergarage in Roermond. Foto: De Limburger

Roermond heeft nog steeds te maken met stijgend water, schrijft de gemeente Roermond. De situatie wordt continue in de gaten gehouden.

Bewoners van een andere parkeergarage onder de nieuwe flat Manhattan nabij het Outlet maken zich ook grote zorgen. In de parkeergarage hangen de warmtepompen voor de hele flat. De auto’s zijn al verplaatst en de parkeergarage is nagenoeg leeg.

Lees ook: Dit gebeurde er terwijl je sliep: brand kasteel Valkenburg, sommige evacuees naar huis anderen moeten afwachten

Wegen afgesloten

Daarnaast is Roermond slecht bereikbaar. De Andersonweg en een deel van de Maastrichterweg is afgesloten vanwege wateroverlast en een onveilige verkeerssituatie. Ook de afslag Linne op de A73 is dicht. Defensie is ter plekke bezig met het plaatsen van zandzakken. Het verkeer zal worden omgeleid. De Roertunnel op de A73 van zuid naar noord is wel open.

Ook de dienstregeling van Arriva ondervindt hinder van de wegafsluitingen.

Bekijk een kaartje welke straten in Roermond zijn afgesloten:

Zorgen in Roermond om Designer Outlet en omliggende parkeergarages
Overzicht van de afgesloten straten in Roermond. Foto: Gemeente Roermond

Bij hockeyvereniging Concordia in Roermond zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag alle velden onder water gelopen. Het sportcomplex ligt tussen de Hambeek en de Roer in.

In het gebied rondom de Hambeek zijn militairen druk bezig.

Zorgen in Roermond om Designer Outlet en omliggende parkeergarages

Lees ook: Roermond wacht met spanning op de piek: ‘Het meeste werk hebben we nog aan het beantwoorden van berichtjes van familie’

De Designer Outlet in Roermond blijft op last van de Veiligheidsregio Limburg-Noord gesloten tot in ieder geval maandag 19 juli.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen