Straten bij zwakke dijk in Bunde moeilijk begaanbaar

 © Marcel van Hoorn

Redactie

De straten in de buurt van de dijk in Bunde waar vrijdag een gat viel, staan op veel plaatsen nog steeds onder water.

Weliswaar mochten de vrijdagmiddag inderhaast geëvacueerde inwoners van vier dorpjes rond het gat weer terug naar huis, maar het is nog steeds gevaarlijk om de straat op te gaan. Daarvoor waarschuwt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Lees ook: Nederland ontsnapt aan nóg erger: waarom er in de buurlanden zoveel meer slachtoffer zijn gevallen

Hoewel het acute gevaar van een dijkdoorbraak voor de inwoners van Bunde, Voulwames, Brommelen en Geulle geweken is, blijft veel overlast bestaan. Veel weilanden en met name straten staan nog onder water. De veiligheidsregio doet een oproep aan de bewoners om niet, of alleen als nodig de straat op te gaan.

Ongelukken

Het troebele water ontneemt het zicht waar je precies loopt of rijdt. Losliggende putduksels en andere niet zichtbare objecten kunnen tot ongelukken leiden, aldus de veiligheidsregio. De waarschuwing geldt vooral voor de omgeving Westbroek.

Ook kelders staan nog onder water, evenals mogelijk andere delen van de woningen. Inwoners die hulp nodig hebben kunnen de gemeente bellen. Die kijkt dan of brandweer of leger de helpende hand kunnen bieden.

Hoewel in principe iedereen weer naar huis mag, is dit niet voor iedereen weggelegd. Een onbekend aantal woningen heeft te veel wateroverlast. Deze mensen worden opgevangen in De Stip in Meerssen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal