Video: Beesel zet zich schrap tegen hoogwater Maas na aanleg nooddijk

Print

Beesel zet zich schrap tegen hoogwater. Video: Track 88

Reuver / Beesel -

Na de haastige aanleg van een nooddijk aan de Maas bij Beesel zijn mensen bezorgd over wat het water gaat doen. De prognose is dat het Maaswater vanaf 12.00 uur zaterdag het hoogste punt zal bereiken.

„In die uren wordt het spannend of de dijken het kunnen tegenhouden of dat het water er overheen komt en zo ja, hoeveel”, aldus de gemeente Beesel. „Pas tegen het eind van de avond kunnen we waarschijnlijk zien of het water gaat zakken en of de piek voorbij is.”

Lees ook: Tweehonderd huishoudens Beesel-Dorp worden geëvacueerd: ‘Het kan zijn dat de Maas nét over de dijk heen stroomt, het kan ook nét goed gaan’

„Blijf in de tussentijd weg van het risicogebied en zorg dat onze medewerkers en de hulpdiensten ter plekke hun werk kunnen doen.”

Op twee plaatsen langs de Maas werden vrijdag en zaterdagochtend vroeg zandzakken gelegd om het water tegen te houden. Achter de Kerkstraat wierpen talloze jongeren uit het dorp met hulp van de brandweer van het naburige Duitse Brüggen een nooddijk van zandzakken op. Bij de molen in Rijkel werd de bestaande dijk met behulp van een bulldozer met zand en plastic 20 tot 25 centimeter verhoogd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen