Primeur: Max Verstappen verslaat Hamilton en wint allereerste sprintrace

Print
Primeur: Max Verstappen verslaat Hamilton en wint allereerste sprintrace

Afbeelding: Formula 1 via Getty Images

Max Verstappen heeft de primeur te pakken door in Silverstone de allereerste sprintrace op zijn naam te schrijven. Dankzij de overwinning start de Limburger zondag in de hoofdrace vanaf pole en mag hij drie WK-punten aan zijn totaal toevoegen.

Verstappen startte in het hol van de leeuw vanaf de tweede plaats achter Lewis Hamilton, maar al in bocht 1 had hij de thuisfavoriet te pakken. De RB16B kwam zoals zo vaak al dit seizoen als een komeet uit de startblokken waar Hamilton geen antwoord op had. Dat de remmen van Verstappen voordat de lampen doofden in lichterlaaien stonden, deerde hem duidelijk niet.

Strategie

Achter Verstappen en Hamilton was het Valtteri Bottas die aansloot op de derde plaats. Mercedes had in hun jacht op Verstappen gekozen voor twee verschillende strategieën. Waar bijna iedereen inclusief Verstappen en Hamilton op medium banden van start ging, koos Bottas voor een setje zacht. Het mocht niet baten want na de start en wat schermutselingen in de eerste ronde kon Verstappen de race gecontroleerd naar zich toe trekken al waren de banden aan het einde behoorlijk versleten. Verstappen: „Zowel die van mij als de banden van Lewis waren op. Logisch want we pushten allebei flink.”

Verstappen gaat verder: „Ik had een geweldige start en heb genoten van het gevecht met Hamilton in de eerste ronde. Ik denk dat we morgen een goede kans maken ook al zijn de Mercedessen op de rechten stukken wat sneller. Wij moeten het hebben van de bochten.”

Lees ook: Britse Formule 1-analisten weten het zeker: ‘Max Verstappen deelt voor zomerstop genadeslag uit’

Verstappen mag zondag voor de vierde keer op rij vanaf pole vertrekken. Achter zich de twee Mercedessen De Red Bul-coureur staat er alleen voor want teamgenoot Sergio Pérez moet komen vanuit het achterveld. De Mexicaan maakte in ronde zes van de sprintrace een stuurfout waardoor hij naast de baan terecht kwam. Wonder boven wonder hield hij zijn bolide uit de muur, maar moest later in de race alsnog zijn race staken door een technisch probleem.

In de stand om het WK is Verstappen één puntje uitgelopen op Hamilton. De Limburger heeft nu 185 punten, 33 meer dan Lewis Hamilton (152).