Roda speelt gelijk in rommelige oefenwedstrijd tegen Lommel

Benjamin Bouchouari op archiefbeeld. © Pro Shots -Henk Korzelius

Roda heeft zaterdagmiddag het oefenduel tegen Lommel SK gelijkgespeeld. In België werd het 1-1.

Roda kwam al snel op voorsprong. Een prima pass van Benjamin Bouchouari na acht minuten spelen werd begrepen door Mart Remans. De spits kon alleen voor de keeper de bal met gemak in het doel koppen. De Kerkraadse ploeg was in de beginfase een stuk sterker dan de opponent uit de Eerste Klasse B, het tweede niveau in België. Roda excelleerde vooral aan de hand van Bouchouari, die de aanvoerdersband om zijn arm had.

Richting de rust kwam de thuisploeg beter in zijn spel. Vooral de Japanner Koki Saito stichtte gevaar aan de linkerkant, waar Stefano Marzo behoorlijk wat moeite mee had. Een kleine tien minuten voor de pauze kwam Lommel dan ook gelijk. Een laag en hard schot van Rafik Belghali werd nog aangeraakt en schoof het doel in achter doelman Rody de Boer.

Gevaarlijk

Lommel wisselde volop in de rust en tapte aan het begin van de tweede helft uit een ander vaatje. Het werd al snel gevaarlijk. Agustin Anello leek na 51 minuten spelen een hoekschop binnen te koppen, maar de bal ketste via de onderkant van de lat miraculeus uit het doel.

Beide ploegen stuurden de nodige wissels in het veld. Het maakte de wedstrijd rommelig en kwam het spel niet ten goede. Zowel Lommel als Roda bleven ongevaarlijk.

Bij Roda speelden testspelers Denzel Jubitana en Florian Mayer een uur mee. Opvallend was dat Thijmen Goppel het hele duel op de bank bleef.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal